Hoe kies je een grijs vloerkleed: Tips, trucs en meer

Grijze vloerkleden zijn een populaire keuze voor elke kamer in huis. Ze kunnen een vleugje elegantie en raffinement toevoegen, terwijl ze ook veelzijdig genoeg zijn om bij elk kleurenschema te passen. Maar met zo veel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te bepalen welk grijs vloerkleed geschikt is voor je eigen ruimte. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een grijs vloerkleed. Ook geven we enkele tips en trucs zodat je eenvoudig een vloerkleed kan vinden dat perfect bij je inrichting past.

Een grijs vloerkleed kiezen

Bij het kiezen van een grijs vloerkleed voor je woon- of slaapkamer zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste factor is de grootte: je wilt er zeker van zijn dat het vloerkleed groot genoeg is zodat de rest van je inrichting goed tot zijn recht komt. Je moet ook rekening houden met het soort materiaal waarvan het grijze vloerkleed is gemaakt. Een zacht, pluche tapijt is perfect voor een slaapkamer, terwijl een meer duurzaam tapijt beter geschikt is voor een woonkamer. Denk ook aan de tint en design van een grijs vloerkleed. Grijs is een veelzijdige kleur die goed past in veel verschillende interieurs, maar het is wel belangrijk dat het vloerkleed past bij de andere kleuren in de kamer.

Het formaat van een grijs vloerkleed bepalen

Zoals we eerder al zeiden, is een van de moeilijkste onderdelen van het kiezen van een grijs vloerkleed het bepalen van de grootte. Als je nu ook het ideale formaat wilt bepalen van een vloerkleed voor je ruimte, of al een vloerkleed hebt gevonden maar wilt weten hoe deze in je kamer past, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Ten eerste kun je natuurlijk simpelweg de afmetingen van de kamer meten en berekenen hoeveel ruimte het grijze vloerkleed bedekt. Misschien een betere optie is om het exacte formaat van het vloerkleed op de grond na te bootsen. Dit kun je doen door de vloer af te plakken met tape of kranten te gebruiken. Zo heb je gelijk een helder beeld van het juiste formaat voor een grijs vloerkleed!

Een grijs vloerkleed kopen

Als je een grijs vloerkleed wilt kopen, zijn er dus een aantal aspecten waar je rekening mee dient te houden. Ook de materiaalkeuze kan belangrijk zijn. Een drukbezochte ruimte zoals een woonkamer heeft een duurzamer tapijt nodig, terwijl een slaapkamer met een zacht, pluche exemplaar uit de voeten kan. Ook de vorm van de kamer kan veel uitmaken. Een rechthoekig of vierkant grijs vloerkleed zal in de meeste kamers goed werken. Een rond vloerkleed accentueert juist de hoeken van een hoekige kamer, maar past ook goed in een ronde kamer. Met deze tips vind je binnen no time een geschikt grijs vloerkleed!

Ervaren team van experts

Vakkundige motage

Maatwerk installatie